miercuri, 27 iulie 2011

Sentiment .



Se spune ca a`ti imparti dragostea cu cineva este unul dintre cele mai frumoase sentimente din lume . Te face sa te simti implinit , increzator , te gandesti ca totusi nu traiesti degeaba .
Dar , cui sa`i dai din dragostea ta , daca vezi ca nimeni nu este curios si observi ca nimanui nu ii trebuie ?
Probabil singurul raspuns este sa iti blochezi in totalitate sentimentele de orice fel , doar asa stii ca nu vei fii ranit niciodata.
Dar totusi sa duci o viata stiind ca nu poti avea nici un fel de sentiment fata de nimeni , ar trebui ca la un moment dat sa innebunesti .
Deci totusi care este raspunsul?
Ar trebui sa ne oferim pe tava , sa ne lasam condusi de sentimente si sa riscam sa ne autodistrugem ?
Sau ar trebui sa fim cu totul rationali in orice facem , sa gandim mai intai cu creierul si apoi cu inima ?
Niciodata nu stii ce se va intampla peste 5 minute , o ora , o zi , un an , asa ca de ce nu avem si noi voie sa alegem cu inima cateodata , de ce tot timpul ni se spune sa fim rationali si sa gandim mai intai de a face ceva ?
Toata lumea isi gandeste urmatoarea miscare , urmatorul cuvant scos pe gura, probabil pentru a face o impresie buna , o impresie falsa de cele mai multe ori .
Deasemenea cei care prefera sa se faca nepasatori fata de tot ceea ce se intampla in jurul lor , sa prefere sa se inchida in propria lor ,, cochilie ,, lasand totul sa treaca pe langa ei sunt oameni introvertiti care prefera sa para neinteresati de nimic , deoarece le este frica sa nu fie raniti in cazul in care iti iau teapa .
Dupa parerea mea , daca totul in viata ar fii gandit , si nu simtit , nimic nu ar mai avea nici un farmec .
Nu suntem nijte scheme , suntem oameni , gresim , suferim si facem tot felul de lucruri tampite pe care dupaia le vom regreta dar, vom invata pe parcurs din ele .

Un comentariu:

  1. Cuvinte, gesturi calculate doar pentru a da impresia dorita altei persoane... si deobicei doar pt ca intr-un mod sau altul te avantajeaza si probabil cel mai important este ca nu vrem sa fim judecati. Si in cazul in care aceasta se intampla toata lumea ar prefera "un verdict" care l-ar pune intr-o lumina favorabila.
    Iar cei cu "cochilie" pur si simplu nu vor sa admita ca sunt vulnerabili. Si e de inteles dupa parerea mea. Nu cred ca existe persoane care vor sa fie "excluse" din societate. In primul rand ca sa "existi" intr-o societate esti nevoit sa-i respecti regulile. Un exemplu ar fi homosexualii. "Normal" ar fi fata baiat, nu ? Pur si simplu prin ideea ca acestia nu se supun anumitor reguli sunt exclusi. Sa nu deviez total de la subiect, introvertit nu devi prin nastere, nu e vreo boala genetica ce o iei de la stra-stra-strabunicata. Ori esti "dat afara" de societate pentru incalcarea "unor legi" ori aceasta se intampla din propria initiativa dupa o trauma.


    Imi cer scuze pt. roman, dar si eu in ultimul meu post de pe blog am scris putin despre subiectul asta :)).

    RăspundețiȘtergere